Metalen Getest

Wat wij testen en waar zijn deze te vinden.

Aluminium (AL)

Dit is het derde meest voorkomende metaal op de aarde en een van de meest giftige. Het heeft een ongelooflijk lage dichtheid en is in staat om corrosie te weerstaan. Het is zacht, duurzaam en licht van gewicht en is zilver/saai grijs.

Het wordt vaak gevonden in het meeste water (met uitzondering van gefilterd en gebotteld). Zeer lage niveaus kunnen gevonden worden in planten, granen, fruit en groente en is te wijten aan de hoge concentraties in de grond, maar er wordt niets gevonden in kruiden, specerijen en thee. Het is vrij gebruikelijk in deeg en smeltkaas.

Het is gebruikelijk in alledaagse voorwerpen zoals transport, huishoudelijke producten, verpakkingen en verplichting. Het wordt gebruikt in sommige anti-transpirant en veel medicijnen bevatten zeer hoge niveaus van aluminium.

Symptomen van aluminium toxiciteit kunnen bestaan uit geheugenverlies, leerproblemen, verlies van coördinatie, desoriëntatie, verwardheid, verstoorde slaap, koliek, brandend maagzuur, winderigheid en hoofdpijn. Studies zijn nog gaande over de mogelijke koppeling met de ziekte van Alzheimer.

Antimoon (Sb)

Dit is een glanzend grijs metaal en is zeer vlam vertragend. Het wordt vaak gebruikt in cosmetica, legerbenodigdheden en ik kabels.

Symptomen van antimoon vergiftiging zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en kan depressies veroorzaken. Grote dosis kan zorgen van diarree, braken, buikpijn en tintelingen in de ledematen.

Amalgaamvullingen

Dit is een legering die bestaat uit kwik (50%), zilver (22-32%), tin (14%), koper (8%) en andere sporenmetalen. Het wordt gebruikt vanwege de lage kosten, het gemak van de toepassing, sterkte en duurzaamheid.

Symptomen zijn onder meer verschillende chronische ademhalingsstoornissen, gestoorde cognitieve functies, extreme veranderingen in de stemming, hallucinaties en depressie.

Arsenicum (As)

Arsenicum van verschijnt in veel mineralen is metallic grijs van kleur en heeft een ruwe vorm. Het wordt gebruikt in bestrijdingsmiddelen, houtproducten en is staat bekent om zijn giftigheid.

Symptomen van arsenicum zijn hoofdpijn, verwardheid, ernstige diarree en slaperigheid. Intensieve blootstelling kan leiden tot de dood.

Beryllium (Be)

Dit tweewaardige element komt van nature voor bij gebruik in combinatie met andere elementen in mineralen. Het heeft een hoog smeltpunt en een hogere elasticiteit dan staal. Het wordt vaak gevonden in röntgenapparatuur, voortuigelektronica, maar wordt ook gebruikt in vliegtuigen, raketten, ruimtevaartuigen en satellieten.

Symptomen van beryllium toxiciteit omvatten conjunctivitis, irritatie van de huid, huidzweren, misselijkheid, hoesten, kortademigheid, keelpijn, irritatie van de ogen en in ernstige gevallen longontsteking.

Bismut (Bi)

Wanneer dit broze materiaal vers is heeft het een zilverachtige witte kleur, maar het krijgt een roze tint als gevolg van oxidatie. Het is ook licht radioactief. Bismut heeft een lage giftigheid en wordt gevonden in cosmetica en farmaceutica zoals Pepto-Mismol.

Symptomen van bismut toxiciteit zijn verwardheid, verminderde eetlust, gewichtsverlies, zwakte, gewrichtspijn, huisuitslag, tremoren, diarree en vlekken op het tandvlees.

Cadmium (Cd)

Een vergelijkbaar metaal als zink en kwik. Het is een beetje blauw/wit van kleur.

Het wordt vaak gevonden in batterijen (voornamelijk oplaadbare), galvaniseren, televisies en verf. Er zijn ook grote hoeveelheden gevonden in etenswaren zoals spinazie, aardappelen, schelpdieren en slachtafval. Het is een van de meest giftige stoffen in sigaretten.

Symptomen van cadmium toxiciteit zijn: vermoeidheid, hoofdpijn, braken, bloedarmoede en in meer ernstige gevallen nierfunctiestoornis en emfyseem.

Chroom (Cr)

Chroom is een staalgrijs hard metaal met een hoog smeltpunt. Het wordt meestal gebruikt om staal en andere diensten te verharden om corrosie te weerstaan.

Alle chroomverbindingen kunnen huidontstekingen veroorzaken en sommige kunnen (beroeps-) astma veroorzaken. Het kan ook leiden tot chroomzweren dat kleine gaatjes in de huid vormt.

Goud (Au)

Dit is een zeer dicht metaal, glanzend en heeft een heldere gele kleur. Het wordt vaak gevonden in sieraden, maar is ook eetbaar en wordt gebruikt in sommige voedingsmiddelen en dranken.

Symptomen van goud toxiciteit omvatten hoofdpijn, braken, dermatitis, geelzucht en longontsteking.

Kobalt (Co)

Het wordt geproduceerd door reductief smelten en is zilver/grijs van kleur. Het wordt gebruikt als blauw pigment voor juwelen, maar mocht niet meer gebruikt worden als gevolg van de hoeveelheid reacties dat het veroorzaakte. Het kan doorgaans gevonden worden in lithiumbatterijen en galvaniseren.

Symptomen van kobalttoxiciteit omvatten darm-/maagproblemen, tinnitus en ademhalingsaandoeningen.

Koper (Cu)

Het is zacht en kneedbaar en rood/oranje van kleur. Het is een grote geleider van warmte en elektriciteit. Het wordt vaak gevonden in en rondom het huis, zoals in de elektrische bedrading, dakbedekking en sanitair.

Symptomen van koper toxiciteit omvatten hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, depressie, leerproblemen en huiduitslag.

Kwik (Hg)

Het is het enige metaal dat vloeibaar is bij kamertemperatuur en het is zilver van kleur. Kwik kan gevonden worden in vele stopcontacten in huis. Het wordt ook gevonden in sommige huishoudelijke medicijnen en kan nog steeds gebruikt worden in tandvullingen. Het is aanwezig in neonreclames en wordt zelfs gebruikt in mascara. Het kan gevonden worden in vele vissen en het sommige vers watervissen.

Symptomen van kwik toxiciteit zijn erg breed en kan elk deel van het lichaam beïnvloeden, Het kan effect hebben op het zenuwstelsel, het maag-darmkanaal, het hoofd en de nek en het kan zelfs het cardiovasculaire systeem beïnvloeden.

My grandson has eczema and I wanted to know what triggered it, I thought my foster son was lactose intolerant, he was and I wondered if I had any intolerances. The results were very concise. As a result of your test, his eczema has really improved and the flare ups are less often and much more minor. My foster son has stopped having tummy aches so that’s great for him and it was a really easy solution.

Nicolette Hughes

Klant

Lood (Pb)

Het is een zacht kneedbaar metaal en is saai grijs van kleur. Het wordt gevonden in verf, inkt, batterijen, solderen, autobrandstof en zit in veel planten Het wordt ook veel gebruikt in wapens en de productie van auto’s.

Symptomen van lood toxiciteit omvatten hoofdpijn, buikpijn, nierfalen, geheugenverlies en veel aspecten die samenhangen met zwakte en extreme pijnen.

Magnesium (Mg)

Dit is een aardalkalimetaal en is de vierde meest voorkomende element. Het is oplosbaar in water. Het wordt gebruikt in vuurwerk, fotografische lampen en wordt vaak toegevoegd aan brandstof van een raket. De belangrijkste symptomen zijn diarree en misselijkheid.

Mangaan (Mn)

Het wordt vaak gecombineerd met ijzer en wordt het meest gebruikt in roestvijstaal. Het gebruikt worden om roes ten corrosie te bestrijden in andere metalen. Het wordt vaak gevonden in munten, evenals in de meeste roestvrije staal en roestwerende producten. Mangaan is belangrijk voor het lichaam en alleen hoge blootstelling is normaal gesproken een probleem voor mensen. Symptomen van mangaan toxiciteit omvatten bloedarmoede, tremoren en stijve spieren.

Molybdeen (Mo)

Het dankt zijn naam aan het Griekse word voor ‘leiding’ en de twee warden toen vaak verward. Het is extreme hard en metallic van kleur. Het belangrijkste gebruik van molybdeen is in de commerciële en industriële sectoren, waar het een grote rol in de productie spelt. De symptomen kunnen jeukende ogen en hoesten zijn, maar in geval van chronische blootstelling kan het leiden tot anorexia, diarree en extreme pijn in de gewrichten veroorzaken.

Nikkel (Ni)

Het is hard en taai en reactief met zuurstof. Het is zilver/wit van kleur, vaak met een gouden tint. Het wordt vaak gebruikt in munten en ook om magneten te maken. Het is aanwezig in sommige voedingsmiddelen zoals bananen. Het is een van de belangrijkste giftige bestanddelen in tabaksproducten.

Symptomen van nikkel toxiciteit omvatten huiduitslag, misselijkheid, hoofdpijn, braken, pijn op de borst, zwakte en hoesten.

Palladium (Pt)

Het is een zeldzaam metaal en is zilver/wit van kleur. Het heeft vele toepassingen, waaronder in sieraden, tandheelkunde, horloges, bloedsuiker strips en in veel vliegtuigen en medische producten.

Symptomen van Palladium toxiciteit omvatten extreme vermoeidheid, verwarring, keelpijn, migraine, zweertjes op het lichaam, pijn in de tanden en kaak en de aantasting van het immuunsysteem.

Strontium (Sr)

Dit geelachtige metaalelement is zeer reactief. Het is vernoemd naar Strontian, een dorp in Schotland, waar het voor het eerst werd ontdekt. Het wordt gebruikt in kathodestraalbuizen. De symptomen beginnen met huiduitslag en ontwikkelt zich tot ernstige griepachtige symptomen en verhogen het aantal witte bloedcellen. De organen van de lever, nieren en longen kunnen ernstig worden beschadigd bij voortdurende blootstelling.

Tin (Sn)

Het wordt vaak beschouwd als een slecht metaal en wordt gebruikt voor het bekleden van andere metalen om corrosie te voorkomen en het is zilver van kleur. Het wordt vooral gebruikt bij het solderen, 52% van alle tin wordt op deze manier gebruikt Ook wordt het gebruikt als een coating en in de houdbaarheid van voedsel. Het is veel te vinden in fabriek geproduceerde vruchtensappen.

Symptomen van tin toxiciteit omvatten krampen, braken, diarree, hoofdpijn, koude rillingen en veel maagdarmkwesties.

Titanium (Ti)

Het is een zeer sterk element en staat bekend om de corrosiebestendigheid, ook tegen zeewater. Het wordt gevonden in de meeste levende dingen, inclusief rotsen, water en de bodem. Het wordt gebruikt in luchtvaartuigen, ruimtevaartuigen en raketten. Het wordt ook gebruikt bij de productie van auto’s, fietsen, sportartikelen en zelfs brillen. Het wordt soms gebruikt in sieraden en medische procedures. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt in de tandheelkunde en als vervangend product voor tanden.

Symptomen van titanium toxiciteit omvatten oogirritatie en problemen met het hoog, pijn aan de huid, keelpijn, braken, mond- en neusirritaties en kortademigheid.

Vanadium (V)

Dit is een hard zilvergrijs metaal. Het is zeer zelden op zich zelf te vinden gezien het door de natuur gecombineerd wordt. Het is corrosiebestendig. Het wordt gebruikt in nucleaire toepassingen, roestvrije veren en (hoge snelheid) gereedschappen. De symptomen zijn onder meer koorts, koude rillingen, hoofdpijn, hoest, anorexia en oorontsteking.

Zilver (Ag)

Van elk element heeft het de hoogte elektrische geleidbaarheid en is zacht met een zilveren/witte kleur. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en kan gemengd worden met kwik en gebruikt worden in vullingen. Het wordt veel gebruikt in fotografie producten en wordt ook nog steeds gebruikt in veel huishoudelijke geneesmiddelen.

Symptomen van zilver toxiciteit omvatten hoofdpijn, ernstige gewrichtspijn, vermoeidheid, irritatie van de huid, hartkloppingen en een verhoogd niveau van slijm .

Zink (Zn)

Zink (ook wel technische zink) wordt gebruikt in verf, de productie van rubber, kopiëren van foto’s en als houtverduurzaamingsmiddel. Het wordt ook gebruikt in televisies en röntgenstralen. Symptomen zijn onder meer een branderig gevoel, koude rillingen, stuiptrekkingen, huiduitslag, kortademigheid en braken.

Lees meer over onze testen. Het is gemakkelijk om uw test vandaag te bestellen.